XEROX

Xerox Iridesse Production Press

Echipamentul de producţie Xerox Iridesse, care face parte din cea mai nouă generaţie de prese digitale, a fost lansat şi în România  şi înlocuieşte maşinile Xerox 800i/1000i.

Xerox vine cu încă premieră în industria imprimării – o presă color de mare viteză, cu șase stații, care combină imprimarea în patru culori cu până la două tonere speciale, dintr-o singură trecere.

Sub sloganul “Be Brilliant”, compania americană anunţă că presa de producție Xerox Iridesse este singura presă digitală care poate imprima folosind toner în nuanțe metalizate de auriu sau argintiu, CMYK și toner transparent sau alb dintr-o singură trecere, oferindu-le furnizorilor de servicii de imprimare un avantaj uriaș pe piața competitivă a imprimării digitale de producție.

Ce noutăţi aduce Xerox Iridesse pentru tiparul digital:

Viteză de imprimare: 120 ppm

Imprimare la viteză nominală cu CMYK + 2 culori speciale simultan

Hârtie de pana la 400 gsm

Rezoluţia de procesare Ultra HD 1200x1200x10 biti

Print cu alb, Print cu Auriu, Print cu Argintiu, Print cu Transparent (Clear), Print cu Roz.

Descriere

Tipăriți șase culori dintr-o singură trecere

„Iridesse poate face lucruri pe care nicio altă presă de producție digitală nu le poate produce, dar ceea ce poate face pentru clienții noștri este cel mai important. Am creat această presă pentru a putea adăuga efecte speciale digitale la costuri accesibile și în cadrul unor fluxuri de lucru simplificate, astfel încât clienții noștri să poată profita de oportunitățile pe care le oferă piața și să își dezvolte business-ul”  – Ragni Mehta, vicepreședinte și general manager, Cut Sheet Business, Xerox.

Echipamentul de producţie Xerox Iridesse – tipar digital a fost lansat şi în România  şi înlocuieşte maşinile Xerox 800i/1000i.

Noutăţi Xerox Iridesse

· Viteză de imprimare: 120 ppm (pagini pe minut)

· Imprimare la viteză nominală cu CMYK + auriu + argintiu + alb + clear (similar cu lăcuirea selectivă)

· Hârtie de pana la 400 gsm

· Rezoluţia de procesare Ultra HD 1200x1200x10 biti

Iridesse – prima presa inline cu 6 culori ce ofera o calitate incredibila a imaginiii, nuante metalice irizante si efecte surprinzatoare – toate printr-o singura trecere.

În zilele noastre, când utilizatorii aleg să tipărească ceva, este pentru că își doresc ceva ce nu poate fi transmis doar prin mijloacele digitale și vor ceva deosebit. De aceea, Xerox a dezvoltat tehnologii de imagistică digitală care să livreze rezultate extraordinare, precum cele două care au primit prestigioasele premiile de tehnologie InterTech în anul 2016.

Una dintre inovațiile Xerox o reprezintă primele tonere în nuanțe metalice, care oferă un efect de folie, lansate pentru a cincea stație de toner opțională pentru Presele Xerox® Color 800i/1000i. O altă inovație este rezoluția Ultra HD, care îmbunătățește tipărirea digitală color și produce, fără nicio problemă, elemente dificile precum gradiente, fonturi subțiri și grafică vectorială. Este o marcă a gamei de prese Xerox® Versant®.

 

Acum, Xerox a combinat aceste tehnologii premiate într-o singură presă, nu cu una, ci cu două stații pentru tonere speciale. Presa de producție Xerox® Iridesse™ este prima presă digitală de imprimare care poate tipări șase culori dintr-o singură trecere. Aceasta folosește, de asemenea, o nouă formulă a tonerului High Definition Emulsion Aggregate (HD EA), care are cele mai mici particule pentru tonerele colorate de la Xerox obținute până acum, ceea ce asigură cel mai ridicat nivel de control al imaginii pentru nuanțe, gradienți, texte fine și linii imprimate.

Mai mult, Iridesse este o presă de producţie flexibilă și bine construită care garantează cicluri de imprimare scurte la prețuri accesibile, personalizare și timp de reacție rapid în mediile de tipărire automatizate de astăzi. Cu viteze de tipărire de 120 ppm, o gamă de opțiuni de finisare inline și capacitatea de a gestiona diverse medii de tipărire de până la 400 gsm, furnizorii de servicii de imprimare pot efectua cu încredere lucrări complexe.

Toate acestea sunt completate de oportunitatea excelentă de a obține noi surse de venit prin simplificarea producției. Să aruncăm o privire mai atentă.

Factorul digital „WOW”

Modalitățile digitale de optimizare a imprimării, precum peliculele, efectele metalice, tonerele albe, spot colours și gamutul extins sunt printre cele mai bune oportunități de astăzi. Se estimează că volumele de tipărire vor avea o rată de creștere compusă anuală de 27 % până în 2020, asigurând în același timp marje situate între 50 și 400 % %1.

Unul dintre avantajele efectelor speciale îl constituie opțiunile uluitoare de design care oferă un factor „wow” aplicațiilor — atrag atenția, potențează conținutului și captivează publicu, totul pentru a crește imaginea brandului. Clienții menționează broșurile, cărțile de vizită, serviciul de e-mail direct, felicitările, signalistica punctelor de vânzare și coperțile drept aplicațiile de top.

Aici intră în scenă noua Presă de producție Xerox Iridesse. Este o nouă platformă ce duce efectele digitale la următorul nivel. La baza presei stă tehnologia Color FLX, configurația cu șase stații pentru tonere ce oferă o flexibilitate incredibilă procesului de creare a efectelor speciale și un curcubeu de culori irizate, culor ce constituie sursa și inspirația denumirii Iridesse. Sunt disponibile trei tonere speciale- tonerul HD EA argintiu și cel auriu și tonerul transparent HD EA – obținute cu oricare dintre cele două stații, una tipărind cerneala înainte de stratul CMYK, iar cealaltă după.

Cu o paletă atât de extinsă, utilizatorii pot combina tonerele argintii și aurii HD EA între ele sau le pot combina cu nuanțe CMYK pentru a crea o gamă variată de tonuri lucioase, metalice. Adăugarea tonerului transparent HD EA contribuie la obținerea unor culori strălucitoare, gradienți metalici, efecte speciale, flood-uri de mare impact și alte efecte ce atrag atenția. Funcțiile de imprimare multiplă și dimensională pot amplifica rezultatul final cu ajutorul texturilor in relief.

Toate acestea se petrec inline, dintr-o singură trecere, la o viteză nominală, monitorizată cu grijă și oferind toate avantajele imprimării digitale: costuri de producție scăzute, timpi mai rapizi și opțiunea de a personaliza materialele. Astfel, puteți produce mai multe proiecte de imprimare de valoare, la prețuri excepționale și care vă vor aduce o creștere a profiturilor.

Calitatea HD impresionantă a imagini

Bineînțeles, pentru a obține un efect „wow”, efectele digitale au nevoie de imagini de înaltă calitate. Iridesse oferă o rezoluție Ultra High Definition (HD). Rezoluția Ultra HD este unica de pe piață care poate combina o imagine cu rezoluție de 2400 x 2400 dpi cu o rezoluție de redare de până la 1200 x 1200 x 10-bit pentru a furniza de patru ori mai multe nuanțe decât presele concurente.

Iridesse merge mai departe și oferă încă o optimizare cu noua formulă low-gloss, cu particule mici (5 microni) a tonerului HD EA pentru fiecare culoare CMYK. Această nouă tehnologie a tonerului permite transferul a până la șase straturi de toner asigurând, în același timp, o calitate mai mare a imaginii pentru graficele vectoriale, liniile fine și text, dar și gradiente mai omogene, fără suprapuneri vizibile. Se obține astfel o calitate ridicată cu o folosire redusă a tonerului și a uleiului siliconic, livrând materiale ce pot fi scrise sau laminate ulterior tipăririi.

Noua formulă îmbunătățește, de asemenea, strălucirea imprimărilor metalice, cu fulgi metalici incluși în particulele tonerului, crescând indexul Flop al tonerului, o măsură a reflexiei metalice.

Lider de piață in automatizare

Iridesse extinde capacitățile, însă simplifică și producția. Reușește să facă acest lucru prin procese superioare de automatizare ce elimina interventia umana din procesele de producție.

Totul începe cu configurarea presei și întreținerea culorii. Calibrarea cheie, crearea profilului și sarcinile de aliniere sunt toate automatizate prin sistemul Full Width Array cu Automated Color Quality Suite (ACQS), ce folosește un scanner in-line cu senzori RGB pentru a asigura reproducerea culorilor rapidă și precisă. Pentru a crește și mai mult productivitatea, unele dintre aceste modificări automate pot fi făcute grupate și programate cu o simplă apăsare de buton la începerea unei unei sesiuni de lucru sau înainte de lucrările esențiale, folosind funcția EZ de verificare a presei.

În timpul imprimării, calitatea culorii este menținută prin procese de control cu circuit închis ce monitorizează încontinuu color patch-urile. Orice modificări ale calității necesare sunt făcute imediat și automat.

De asemenea, tehnologiile de manevrare a hârtiei cresc performanța presei. Tehnologia Mixed Media Xceleration (MMX) optimizează gestionarea stocurilor mixte cu valoare ridicată și a lucrărilor cu efecte mixte. Un modul de răcire și o unitate de netezire cu opțiunea de corectare a ondulațiilor în timp real pregătesc foile tipărite pentru procesul de finisare in-line.

Opțiunile in-line de finisare permit producția automată, inclusiv:

  • „Big-uirea” profesională a elementelor inserate, meniurilor, broșurilor, felicitărilor și a altor materiale cu noul Xerox Crease și dispozitivul de tăiere față/verso
  • Seturi capsate de broșuri și manuale cu Production Ready Booklet Maker Finisher
  • Creare cotor cu profil pătrat pentru broșuri și pliante cu modulul Xerox SquareFold Trimmer.

Crearea aplicațiilor cu valoare ridicată

Trebuie să vezi ca să crezi. Aceste filmulețe includ câteva aplicații reprezentative care ilustrează modul în care lumina este captată pe tonerele Iridesse transparente și metalice. (Bineînțeles, sunt mult mai impresionante în realitate!)

Carte poștală cu efect de curcubeu metalic

Curcubeul de culori metalice ale acestor cărți poștale au fost create amestecând un substrat de tonerargintiu cu nuanțe și gradienți CMYK și un strat de toner transparent pe text și pentru decorațiunile suplimentare. Coala a fost creată dintr-o singură trecere pe hârtie groasă, de 12”x18”, la 60 ppm.

Invitațiile de nuntă în nuanțe metalice calde

Pentru a crea culorile metalice calde de pe această invitație de nuntă, auriul este substratul principal și este amestecat cu CMYK. Argintiul asigură un spot overlay.

Efectul captivant al urmei de cauciuc

Efectul special de urmă de cauciuc de pe acest pachet a fost creat cu substrat de tip „flood” de argintiu și un strat superior de ctoner transparent, creând un efect final unic.

O carte de vizită memorabilă

Această carte de vizită dintr-o coală de 12”x18” în șase culori utilizează un substrat argintiu împreună cu nuanțe CMYK pentru a crea o gamă de culori metalice și un strat superior de linii transparente, care adăuga un contrast interesant. Pe verso, un substrat de argintiu a primit un strat superior de cerneală transparentă pentru a crea un model de cerc.

Ce interfețe digitale sunt disponibile pentru Iridesse?

Interfața digitală Iridesse este Xerox® EX-P6 PrintServer Powered by Fiery®, care a fost dezvoltată special pentru a crește eficiența fluxului de lucru pentru producțiea aplicațiilor speciale și a efectelor de calitate ridicată. Noua generație de DFE combină experiența Xerox în industria imprimării cu funcțiilede top ale Electronics for Imaging (EFI) Fiery DFE pentru a furniza productivitate digitală și flexibilitate.

Pot adăuga textură materialului tipărit?

Da, Xerox Multi-Pass permite utilizatorilor să adauge până la șapte straturi de toner CMYK și tonere speciale (argintiu, auriu și transparent) unei singure aplicații. Acest lucru se poate face la serverul de imprimare și fără nevoia de a manipula fișierele sursă ale lucrării. Xerox oferă informații despre acest proces în instrumentul cu resurse al presei de producție Xerox Iridesse „CMYK + Design and File Preparation Guidelines.” (Liniile directoare privind Design-ul și pregătirea fișierului)

Informații suplimentare

Caracteristici

Print cu alb, Print cu Auriu, Argintiu, Transparent, Alb, Print cu Roz

Capabilitate color

Color

Format pagină

A3, A4, SRA3

Categorie

Multifuncționale, Prese digitale / Producție

Brosura Xerox Iridesse Presa Productie 6 tonere in linie - Auriu, Argintiu, Clear si Alb

Descarcă